ro   hu   en                


   Transsylvania Nostra
   Alapítvány

   

   Erdélyi Műemlék
   Restaurátorok Egyesülete

   

   Konferenciák
   
         Történeti
         Tartószerkezeti
         Konferencia

         

         Az épített örökség
         felújításának elméleti
         és gyakorlati kérdései
         - Tusnád

         

   Transsylvania Nostra
   folyóirat

   

   Tudományos
   tevékenységek

   

   Kapcsolatok
   

Aktuális információk2018. október 18–19. között kerül sor a Transsylvania Nostra Alapítvány főszervezésében Az épített örökség felújításának elméleti és gyakorlati kérdései – TUSNAD, elnevezésű nemzetközi tudományos konferencia 19. ülésszakára. Ebben az évben is a nagyszabású nemzetközi tudományos eseménynek Kolozsvár (Kolozs megye, Románia) ad otthont a kolozsvári Szépművészeti Múzeumban, Bánffy Palota – cím: Unirii tér 30. Az ülésszak témája: Az épített örökség, mint a kulturális örökség kivételes része és szorosan kötődik A kulturális örökség európai évéhez (2018), valamint a generáció váltást jelző #heritage4generations#-hoz.

A 19., Az épített örökség felújításának elméleti és gyakorlati kérdései – TUSNAD nemzetközi tudományos konferencia programjában az épített örökség és a kulturális örökség viszonyát taglaló átfogó előadások és esettanulmányok szerepelnek.

A javasolt tematikák, mind az épített örökség és a kulturális örökség viszonyát érintik, az épített örökség kijelölését, használatát és védelmét tárgyalva, aláhúzva azokat a szempontokat, melyek az építés kulturális jelentőségét biztosítják.

A konferencia teljes időtartama alatt biztosított a háromnyelvű szinkrontolmácsolás magyar, angol és román nyelveken.HIVATALOS MEGHÍVÓPROGRAM
home     honlaptérkép     elérhetőség