Bine ați venit

 

      

 

Revista Transsylvania Nostra este o revistă de specialitate din domeniul reabilitării patrimoniului construit cu apariție trimestrială, număr ISSN 1842-5631 (versiunea print), ISSN-L 1842-5631, ISSN 2344-5084 (versiunea on-line). Revista este indexată în baza de date internațională de către Centrul de Documentare ICOMOS: http://databases.unesco.org/icomos/

Revista este editată începând din anul 2007 de Fundaţia Transsylvania Nostra (FTN). Datorită aprecierilor primite din partea specialiştilor de talie internaţională, revista continuă cu prezentarea fiecărui material în limba română, maghiară sau germană (în funcţie de autorul fiecărui articol) şi traducerea sa în limba engleză. Acest aspect îi conferă un caracter nu numai regional sau naţional, ci şi internaţional, astfel şi în momentul de faţă este singura revistă multilingvă din domeniul reabilitării patrimoniului construit din România.

Fiecare apariţie însumează câte o colecţie de materiale ştiinţifice, rezultatele muncii de cercetare, conservare şi reabilitare depusă de specialiştii în domeniu, axate pe una dintre laturile cele mai importante ale moştenirii culturale a tuturor, ce poartă în sine inestimabile valori materiale, estetice şi spirituale: ansamblul culturii construite. Astăzi, pentru a putea respecta şi transmite mai departe această bogată moştenire, o condiţie esenţială este cunoaşterea şi înţelegerea sa. Rubricile revistei cuprind şi tratează în continuare, toate aspectele legate de protecţia patrimoniului construit, de la probleme tehnice, până la diferite descoperiri arheologice, respectiv componente cu valoare artistică, menţinându-şi imaginea caracterizată de o mare diversitate tematică.

Revista a fost cotată cu categoria B de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS). Totodată de la începutul anului 2014 revista este indexată în baza de date internațională SCOPUS și EBSCO. Cu privire la viitor, scrisoarea atrage atenţia asupra faptului că mai sunt mult de făcut, dar în acelaşi timp declară cu apreciere următoarele: „este o revistă semnificativă și fascinantă, cu o politică de revizuire impresionantă”.

ATENȚIONARE! Articolele de pe acest site sunt proprietatea Fundației Transsylvania Nostra și sunt protejate de legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu legătură (link) către adresa articolului original. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere!