Title:
The “Ambulance for Monuments” Project (2016-2018) *** Proiectul „Ambulanţa pentru monumente” (2016-2018) *** A „Műemlékmentés” projekt (2016–2018)

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Descarcă: 

Rezumat:  

În România zilelor noastre sute de monumente istorice neglijate sau exploatate impropriu zeci de ani la rând rămân în stare critică, îndreptându-se cu paşi rapizi spre colaps. Tot mai multe voci din domeniu susţin că este nevoie şi în România de o nouă abordare privind ocrotirea patrimoniului construit, în care măsurile urgente de punere în siguranţă să beneficieze de un cadru legislativ adecvat, de sprijin şi control la toate nivelurile, de implicarea societăţii civile sub îndrumarea specialiştilor. Un mijloc prin care se poate obţine o parte din aceste lucruri poate fi chiar organizarea cu sprijin local a unor acţiuni în teren, pentru evaluări, consultanţă, măsuri de prevenire şi stopare a degradărilor – activităţi care au intrat în proiectul „Ambulanţa pentru Monumente”.

Cuvinte cheie: patrimoniu construit, monumente istorice, intervenţie în situaţii de urgenţă, societate civilă, voluntariat