Cím:
Poate contribui punerea în valoare a patrimoniul cultural la revitalizarea comunităților din mediul rural? *** Can the Enhancement of Cultural Heritage Contribute to the Revitalisation of Rural Communities?

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Descarcă: 

Rezumat:  

Misiunea fundaţiei Mihai Eminescu Trust (MET) este de a revitaliza comunităţile locale din România prin punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural, integrare multiculturală și încurajarea economiei locale. MET pune în practică un concept integrat de dezvoltare  durabilă și, prin implicarea și responsabilizarea actorilor locali, păstrează autenticitatea patrimoniului și o armonizează cu nevoile comunităţii. 

Am speranţa că în următorii ani toate satele în care activează fundaţia MET să devină sate de sine stătătoare. Aceasta înseamnă ca satele să reușească să-și gestioneze în mod sustenabil resursele și patrimoniul cultural și natural, respectiv să ajungă să-și rezolve problemele sociale și economice prin dezvoltarea antreprenoriatului local în domeniul  meșteșugurilor și al agriculturii tradiţionale. Modul sustenabil de valorificare a autenticităţii locului se dobândește și prin iniţierea turismului responsabil, prin care toate produsele și serviciile oferite sunt realizate local.

Cuvinte cheie: revitalizare, patrimoniul cultural, comunitate, autenticitate, valorificare