TN 1/2016

A16101

Cím:
Codul Patrimoniului şi dificultăţile procesului de elaborare *** The Heritage Code and the Difficulties of the Drafting Process

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Rezumat >  

Elaborarea Codului Patrimoniului trenează de multă vreme, cauzele întârzierii fiind legate de modul de abordare a concepţiei codului şi de lipsa unei coeziuni politice în jurul ideii de reformă în domeniul patrimoniului cultural.

A16102

Cím:
Normele care distrug monumentele *** The Norms that Destroy Historic Buildings

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Rezumat >  

Ce se întâmplă în România cu monumentele confruntate cu codurile de proiectare antiseismică? Există în România reglementări specifice monumentelor istorice?

A16103

Cím:
Fieldwork in Transylvania. A Landscape Architectural Perspective (Part 2) *** Cercetare de teren în Transilvania. O perspectivă din punctul de vedere al arhitecturii peisagere (Partea 2)

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Rezumat >  

Acest articol constituie cea de-a doua parte a cercetării de teren în Transilvania, în care vom analiza relaţia dintre aşezări şi peisaje din punctul de vedere al proiectării.

A16104

Cím:
Parcul castelului Pogány din Păclişa, judeţul Hunedoara *** The Pogány Manor House Park in Păclişa, Hunedoara County

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Rezumat >  

Articolul prezintă câteva repere din istoria  construcţiilor şi amenajărilor parcului castelului Pogány din Păclişa (judeţul Hunedoara).

A16105

Cím:
Intervenţii la planşeul de acoperiş boltit al Bisericii Evanghelice din Bistriţa *** Interventions on the Vaulted Roof Slab of the Lutheran Church A. C. in Bistriţa

Preț: 

0.00 RON

Preț în EUR: 

0.00€

Rezumat >  

Biserica Evanghelică din Bistriţa, datată în secolul al XIV-lea, a suferit transformări majore între anii 1559-1563, realizate de Petrus Italus de Lugano , meşter renumit având la activ multe intervenţii de excepţie în Europa Centrală a secolului al XVI-lea.